Ladda upp kalenderfil

Mata in en txt fil med den nya kalenderdatan
Formateras enligt följande:
YYYY-MM-DD HH.MM
Rubrik
Text

YYYY-MM-DD HH.MM
Rubrik
Text

För att ta bort en aktivitet skapas en post som inleds med texten:TA BORT
Formateras enligt följande med exakt samma datum och rubrik:
TA BORT
YYYY-MM-DD HH.MM
Rubrikclose
Rävåskyrkan

Menu:

Rävåskyrkan

Aktuellt:

För mer information se kalendern Länk »

Kontakt:

Besöksadress
Badstugatan 39, Karlskoga
Visa på karta

Telefon
0586-503 10

Mobil
Mikael Andersson 0730-53 93 00 (pastor)

Epost
pastor@ravaskyrkan.se

Länkar:

Scout i Rävåskyrkan

För barn från 8 år.

Tisdagar kl 18.00 - 19:15.

Vårterminen startar den 17:e januari. 

Ledare:

Britta Fredman, tel. 070-6807553

Scoutkvällarna börjar vid elden bakom kyrkan.

Tre saker inleder kvällarna: upprop, insamling till fotbollsskor åt kongolesiska barn samt en bibelberättelse.

18/20 i Rävåskyrkan

18/20 är för tonåringar.

Träffas på torsdagar kl 18.00 - 20.00 i Rävåskyrkan.
Kontakt: Carl Sundler, 072-222 17 97

 

Hälsning från Rävåskyrkans scouter

Den här höstterminen -22 har vi tränat riktigt mycket på ”scoutiga” saker på tisdagskvällarna. Hugga, såga, elda, spårning och knopar. Och så har alla scouterna tagit Knivmärket. För att få det ska man visa att man kan tälja på ett säkert sätt. Ett säkert sätt betyder att man täljer ifrån sig, att det inte får vara någon framför när man täljer och att man ska sitta lite bredbent. Scouterna har också fått lära sig hur man han-terar kniven, hur man slipar den och vad knivlagen innebär. Knivmärkena delades högtidligt ut på scoutgudstjänsten i kyrkan en tisdagskväll i oktober. Då blev också några nya scouter invigda och fick sin halsduk.
Senare under hösten har vi tränat för att få Tändamärket. Tända en tändsticka, tända en fotogenlykta och tända en eld är spännande. Dessutom har scouterna fått lära sig om brännskador och vilka risker det finns med eld. I slutet av november var vi på studiebesök på brandstationen. Roligt med brandbilar och all utrustning och spännande att höra vad brandmännen berättade.
En patrull var på Värmlandstramp i Sunne i september. En upplevelse att vara med bland jättemånga scouter! Jättemycket regn också, men det fixar ju scouter.
Vi har lärt känna patrull Swampen på andakterna. De gör också ”scoutiga” saker och så funderar de mycket kring hur det var när Jesus var med sina lärjungar. Ett bra andakts-material som har engagerat. Finns på Equmenias hemsida. Varje andakt ber vi också scoutbönen och samlar in pengar till fotbollsskor till fotbollsskolan i Kongo Brazzaville.

Anna-Lena Hårsmar

 

Scouterna vann!

Varje tisdagskväll samlas ett gäng scouter vid eldplatsen bakom kyrkan. Efter ett år med delvis inställd verksamhet har vi nu kunnat hålla igång hela hösten. Vi har bland annat lärt oss hur man på ett säkert sätt sågar och hugger ved, och sett till att vedförrådet är välfyllt inför kalla vinterkvällar. Utöver tisdagarna har vi varit på två spännande helgäventyr. En lördag i september samlades vi för scouthajk och gick med hjälp av karta från folkhögskolan, genom skog och över hyggen, till Espenäs där vi la-gade blåbärssoppa på trangiakök. Längs med vägen fick scouterna lära sig hur man tar hand om sjuka och skadade människor, träna på att ringa 112 och rapportera en brand (till en ledares telefonnummer!) och fundera över hur man bäst förebygger skavsår. Några veckor senare samlades vi för en variant av Värmlandstrampen, som i år utökats till att inkludera fler scoutkårer under namnet Svealandskampen. På grund av pandemin fick varje kår hålla sig på hemmaplan och uppgifter hade skickats ut till deltagande kårer på förhand, varpå patrullernas lösningar sedan skickades in digitalt av ledarna. Av alla scouter som deltog kom Rävåskyrkans Spårarscouter på första plats! Vilken glädje och stolthet – men framförallt resultatet av fint samarbete bland både nya och gamla scouter.

Linnéa Hinz