Scout i Rävåskyrkan

För barn från 8 år.

Tisdagar kl 18.00 - 19:15.

Nu är det jullov och vårterminen startar den 1:a februari.

Ledare:

Britta Fredman, tel. 070-6807553

Scoutkvällarna börjar vid elden bakom kyrkan.

Tre saker inleder kvällarna: upprop, insamling till fotbollsskor åt kongolesiska barn samt en bibelberättelse.

18/20 i Rävåskyrkan

18/20 är för tonåringar.

Träffas på torsdagar kl 18.00 - 20.00 i Rävåskyrkan.
Kontakt: Carl Sundler, 072-222 17 97

Scouterna vann!

Varje tisdagskväll samlas ett gäng scouter vid eldplatsen bakom kyrkan. Efter ett år med delvis inställd verksamhet har vi nu kunnat hålla igång hela hösten. Vi har bland annat lärt oss hur man på ett säkert sätt sågar och hugger ved, och sett till att vedförrådet är välfyllt inför kalla vinterkvällar. Utöver tisdagarna har vi varit på två spännande helgäventyr. En lördag i september samlades vi för scouthajk och gick med hjälp av karta från folkhögskolan, genom skog och över hyggen, till Espenäs där vi la-gade blåbärssoppa på trangiakök. Längs med vägen fick scouterna lära sig hur man tar hand om sjuka och skadade människor, träna på att ringa 112 och rapportera en brand (till en ledares telefonnummer!) och fundera över hur man bäst förebygger skavsår. Några veckor senare samlades vi för en variant av Värmlandstrampen, som i år utökats till att inkludera fler scoutkårer under namnet Svealandskampen. På grund av pandemin fick varje kår hålla sig på hemmaplan och uppgifter hade skickats ut till deltagande kårer på förhand, varpå patrullernas lösningar sedan skickades in digitalt av ledarna. Av alla scouter som deltog kom Rävåskyrkans Spårarscouter på första plats! Vilken glädje och stolthet – men framförallt resultatet av fint samarbete bland både nya och gamla scouter.

Linnéa Hinz